Tape bedrukken

Tape bedrukken

Bij Dozenproducent kunt u naast dozen ook tape laten bedrukken. Zo kunt u al uw dozen eenvoudig laten opvallen met bijvoorbeeld uw naam en logo. U gebruikt tape dan niet alleen om dozen of verpakkingen af te sluiten, maar ook als een alternatief visitekaartje! Wij kunnen zowel PVC tape als PP tape bedrukken voor verschillende doeleinden. Een groot voordeel van bedrukte tape is de lage prijs waar u van kunt profiteren. Vraag een offerte aan voor meer informatie.

PVC tape bedrukken

Voor middelzware en zware pakketten tot 30 à 40 kg kunt u het beste PVC tape gebruiken. Deze bedrukken wij voor u in één, twee of drie kleuren. PVC tape is niet alleen bestand tegen vocht, maar ook tegen verdunde zuren en logen. De tape heeft een uitstekende kleefkracht van 150 N/cm. Hoewel de tape uitermate geschikt is voor het sluiten van dozen en andere golfkartonnen verpakkingen, kan deze ook gebruikt worden voor vele verschillende ondergronden. U kunt bij DozenProducent al rollen PVC tape laten bedrukken vanaf 36 stuks!

PP tape bedrukken

Ook PP tape bedrukken wij voor u naar wens. Deze tape is met name geschikt voor lichtere verpakkingen, tot 20 à 30 kg. PP tape is de meest gebruikte tape voor verpakkingen. Deze heeft een zeer hoge kleefkracht en hechtvermogen, dankzij de kleeflaag van synthetisch natuurrubber. De folie en kleeflaag zijn volledig vrij van oplosmiddelen. PP tape is ook na bedrukken warmtebestendig (tot +70° C), koudebestendig (tot -20° C) en bovendien bestand tegen verdunde zuren en logen.

Tape bedrukken waar aan denken

Wanneer u tape wilt laten bedrukken, zijn er enkele punten waar u aan dient te denken. Allereerst staat u natuurlijk voor de keuze welk soort tape het meest geschikt is. Belangrijke verschillen tussen PVC tape en PP tape zijn namelijk niet alleen het maximale gewicht voor een doos. Belangrijke verschillen tussen beide soorten tape zijn onder meer:

PP tape heeft een helderdere transparantie.
PVC tape is elastischer. Deze is hierdoor niet te scheuren, maar alleen te knippen of snijden.
PVC tape is stiller bij het afrollen dan PP tape.


Richtlijnen voor de bedrukking

Vector bestanden        
Pixeldata
         
Bestandsvormen: AI, EPS, Etc…
Of vectorbestand als PDF geëxporteerd.
                       
Pixelbestanden opslaan of exporteren als AI, EPS, PDF  of andere vector extensie is niet werkbaar, het blijft een pixelbestand..


Daarnaast zijn ook onze richtlijnen voor tape bedrukken een punt waar u aan moet denken voor u bestelt. Houd het ontwerp eenvoudig, vermijd rasterafbeeldingen (jpeg, png, bmp) maar gebruik bestandsvormen als AI, EPS of een als vectorbestand geëxporteerde PDF. De maximale lengte van het drukwerk is 293 mm, en de repeteer afstanden zijn 175, 191, 232, 293, 356, 395, 465, en 495 mm. Het is mogelijk om een aflopende bedrukking te maken, maar houd rekening met een geringe slingering in de breedte van de rol (1 mm).


Tape bedrukken met logo

Wanneer u tape wilt bedrukken met een logo, is het ook belangrijk om rekening te houden met de correcte kleurwaarden. De meeste bedrijven hanteren specifieke kleurcodes voor hun logo of huisstijl. Dit kunnen RGB- of CMYK-waarden zijn. Het is mogelijk om drie verschillende kleuren te gebruiken. Tape laten bedrukken met een logo is dus met name geschikt voor bepaalde logo’s. Behalve een logo kunt u natuurlijk altijd nog kiezen voor een andere bedrukking van de tape. Bedrukte tape is een goedkope manier om uw naam op alle dozen te krijgen. Met onze staffelkorting profiteert u van lagere prijzen per rol bij grotere bestellingen!

Tape laten bedrukken

U kunt naast de dozen van Dozenproducent ook uw eigen tape laten bedrukken. Wij zijn al jarenlang dé specialist voor elke doos op maat. Met onze online configurator kunt u zelf alles instellen. Er zijn ook ruim 2.000 modellen dozen op thema beschikbaar voor allerlei doeleinden. U kunt deze niet alleen tapen en sluiten, maar ook wikkelen en omsnoeren. Heeft u vragen over bijvoorbeeld tape laten bedrukken? Kijkt een bij de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.